Alles over Deuter

Bekijk de Deuter video

In 1898 werd Deuter opgericht als producent van postzakken voor de Bavariaanse Post. Binnen 10 jaar werd het assortiment uitgebreid met onder andere rugzakken, slaapzakken en fietstassen. Inmiddels behoort Deuter tot één van de grootste en meest innovatieve outdoormerken ter wereld.

 

De trekking-, dag- en reisrugzakken, evenals de slaapzakken van Deuter staan voor kwaliteit en comfort. Door een nauwe samenwerking met ervaren bergsporters en onafhankelijke technische adviseurs blijft Deuter continue innoverend en kwaliteitverbeterend.

Deuter

De Duitse firma Deuter richtte zich in eerste instantie op het maken van postzakken maar begon al snel met het produceren van andere artikelen, zoals tenten en paardendekens. Aan het begin van de 20ste eeuw had het Duitse leger dringend behoefte aan rugzakken, tassen en tenten. Deuter sprong daar handig op in en begon met het grootschalig vervaardigen van al deze producten. Na de oorlog zette Deuter deze lijn voort en ontwierp kwalitatief hoogwaardige rugzakken en tassen voor outdoor activiteiten. Inmiddels heeft Deuter voor elke reis en sport wel een passende rugzak in de collectie.

 

Deuter collectie

Het assortiment van Deuter bestaat voornamelijk uit rugzakken en (sport)tassen. Deze zijn dan ook in alle soorten, maten, materialen en kleuren verkrijgbaar. De draagbanden zijn meestal in hoogte verstelbaar wat het dragen heel comfortabel maakt. De gehele collectie die Bever op de website en in de winkels aanbiedt zijn: trekking-, tour-, dag-, ski-, snowboard- en skirugzakken, kinderdragers, heuptassen, portemonnees, toilettassen, slaapzakken, waterzakken, helmhouders, bivakzakken en andere outdoor accessoires.

 

Deuter rugzakken

Alle rugzakken die Deuter op de markt brengt zijn voorzien van het inmiddels bekende Aircomfort systeem. Dit is een net dat aan het rugpaneel van de rugzak is bevestigd en daardoor zorgt voor ventilatie tijdens het dragen. Deuter heeft voor elke sport wel een geschikte rugzak. Ook is er een nieuwe serie trekkingrugzakken uitgebracht die heel specifiek ontwikkeld zijn voor verschillende lengtes. Zo is er een SL serie voor mensen met een korte rug en de EL serie voor mensen die langer zijn dan 1.85 meter.

 

Trekking- en tourrugzakken hebben altijd minstens één groot compartiment voor het opbergen van spullen en daarnaast vele gemakkelijke opbergvakken en ophangsystemen aan de buitenkant. Zo kun je er bijvoorbeeld heel simpel een slaapzak aan bevestigen, maar is het ook mogelijk om snel een drinkfles te kunnen pakken uit een apart vak. Daarnaast hebben een aantal rugzakken een apart compartiment voor natte spullen. De rugzakken zijn altijd voorzien van een heup- of borstband om de rug en schouders te ontlasten.

 

Deuter heeft naast trekking- en tour- ook dagrugzakken. Deze zijn wat kleiner en compacter. Om toch voldoende ruimte te creëren, zijn deze rugzakken voorzien van vele handige opbergzakken aan de buitenkant. Verder bestaat er een serie waar een waterzak in kan worden geplaatst. Zo hoef je niet elke keer te stoppen om een bidon uit de tas te halen, maar kun je via een slang gemakkelijk drinken. Speciaal voor de skiërs en snowboarders is een ultra-waterdichte rugzak ontworpen. Deze lichtgewicht rugzak gaat zonder problemen mee een besneeuwde berg op.

 

Kinderdragers

De kinderdragers van Deuter zijn geheel veilig en geschikt om kinderen tot maximaal 4 jaar in te vervoeren. Kinderen kunnen vanaf het moment dat ze zelf kunnen zitten worden meegenomen in de zeer comfortabele dragers van Deuter. Een zonne- en regenscherm dragen bij aan extra bescherming. Beweegbare voetsteunen, een in hoogte verstelbaar zitje en een ergonomische voering creëren een prima plekje voor elk kind tijdens een wandeltocht.

 

Overige

Tot het assortiment van Deuter behoren ook heuptassen en draagbare portemonnees om gemakkelijk geld, identiteitsbewijs, drinken en een EHBO-kit mee te kunnen nemen. Verder maakt een bivakzak het mogelijk om de tent thuis te laten en kan ieder kind in de speciaal ontworpen slaapzak heerlijk slapen.

 

Expertise & advies

Bever heeft een groot deel van de Deuter collectie in de winkel en elk artikel kan worden besteld via de webshop. Ben je nog niet zeker van je keuze en wil je meer informatie over de collectie van Deuter? Kom naar één van onze winkels waar een deskundige je kan adviseren. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen dan kun je ook contact opnemen met onze klantenservice via de handige chatfunctie, per mail of telefonisch.

 

Service

De bestelwijze van Bever is gemakkelijk. Je geeft in de webshop aan welk artikel je wenst aan te schaffen en volgt alle stappen. Na de betaling stuurt Bever het product naar het aangegeven adres. Bestellingen vanaf € 25,- worden gratis geleverd. Mocht het product niet passen of wil je het om een andere reden retour zenden, dan is dat volledig kosteloos . Het is daarnaast ook mogelijk om een item online te bestellen en af te halen in de winkel via Click & Collect. Je kunt vervolgens ter plekke besluiten of je het artikel eventueel wilt ruilen of retourneren.