GRATIS LEVERING vanaf 25,-

GRATIS RETOURNEREN in de winkels

365 DAGEN bedenktijd*

GRATIS ACHTERAF betalen met Klarna

Buitenhacks: snel je jas compact opvouwen

Iedere outdoor-junkie weet dat een actief buitenleven betekent: laagjes dragen. Of je het nu om een wandeling, fietstocht of hardloopsessie gaat - je krijgt het gegarandeerd eerst fris, daarna warm, en als je niet uitkijkt nog weer later rillend koud. Kortom: je wil af en toe je jas uit kunnen doen en hem gemakkelijk weer erbij kunnen pakken. In deze Buitenhack laten we je zien hoe je je jas slim opvouwt zodat je deze compact met je mee kan nemen als je ‘m even niet aan hebt.


Op een standaard dag in Nederland wisselt het weer zo snel als een goede speeddate. Ook als je op reis gaat naar een tropische bestemming of op backpackvakantie gaat, is je jas een item waar je niet altijd mét, maar zeker niet zonder kan. Fijn dus als je dan zonder al teveel moeite je jas aan- en uit kan doen en met je meeneemt. Zo doe je dat!

Compact je jas opvouwen: hoe het werkt

Easy does it. Leg de jas neer met het rugpand naar beneden. Vouw dan eerst de mouwen naar binnen. Rol nu de jas op in de capuchon. Trek de capuchon als een soort hoesje om de jasrol heen en voilà; je compacte jassenpakket is klaar!  

Laagjes, dus

Maak niet de fout om te denken dat hoe meer lagen je draagt, hoe beter. Lees ons artikel met Odlo waarin we je vertellen hoe laagjes je helpen om je lichaam warm te houden.

Voor meer handige Buitenhacks zit je bij Bever goed. Lees bijvoorbeeld hoe zorg je ervoor dat je kleding wel in je koffer past of hoe je ervoor zorgt dat je het nooit meer koud hebt. Of ga terug naar ons blog.

Al onze Buitenhackvideo’s komen ook op ons YouTube-kanaal. Abonneer je voor nog meer tips, tricks en buiteninspiratie.