Buitenrecept: Crêpes in Dutch Oven

Buitenrecept: maak heerlijke Franse crêpes in een Dutch Oven

Crêpes tijdens je (winter)kampeertrip of maken op het vuur in de tuin? Wie wil dat nu niet. In de Dutch oven, de gietijzeren alleskunner, is dit geen probleem. De Franse lekkernij is goed voor elk moment van de dag. Als toetje of juist als ontbijt. Ook als hartige variant is het een succes. 

Franse lekkernij in een winters jasje

Op de camping in Franrijk zijn crêpes altijd het toetje op de dag. Dan kom je weer thuis in Nederland en moet je ze voor een jaar missen 😅, nee hoor! Want je kunt ze overal maken; thuis, op vakantie of op doorreis. Dit keer delen we een winterse variant van de Franse lekkernij, namelijk met warme appel, rozijnen en kaneel. Zet je de Dutch Oven alvast op het vuur?

Ingrediënten

  • 1,5 beker bloem
  • 2 eieren
  • 3/4 beker melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter (gesmolten)
  • 1/2 theelepel vanille 
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • snufje kaneel
  • poedersuiker (optioneel)

Bereiding van het recept

 

Stap 1: om te beginnen voeg je alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Deze mix je door elkaar tot een luchtig beslag.


Stap 2: plaats een 12-inch Dutch Oven onderste boven op het vuur. Plaats het rooster van de kolen/BBQ onder de deksel en je bent bijna klaar om te bakken.


Stap 3: vet de ‘pan’ goed in. Want anders zitten je crêpes straks vast aan de deksel. 😉


Stap 4: het is tijd om te bakken. Giet het crêpe-beslag in het midden van de deksel en spreid het beslag met een pasteimes dun over de deksel. Wanneer de bovenkant van de crêpe zijn glans verliest, is ‘ie klaar. Tip: draai de crêpe niet om, om de andere kant te bakken!


Stap 5: haal de crêpe van de deksel af en bewaar ze in de Dutch Oven. Plaats de oven boven een aantal kolen. Zo blijven de crêpes warm tijdens het koken.

Klinkt als een ideale maaltijd voor tijdens het kamperen, toch? Check deze overheerlijke curry in de dutch oven voor een fijn hoofdgerecht. Nog niet genoeg inspiratie? Neem dan een kijkje bij deze 5 (buiten)recepten met de Dutch oven. Of ga terug naar het blog

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.