Buitenexperts Sanne en Jacob-Jan testten de On Cloudrock en Cloudventure Waterproof tijdens een meerdaagse hike!

Review: zo weerbestendig zijn de waterproof schoenen van On

Lichtgewicht, duurzaam én weerbestendig: On belooft het allemaal met de Cloudventure Waterproof en Cloudrock Waterproof. Bever Buitenexperts Sanne en Jacob-Jan van Bever Utrecht onderwierpen deze wandelschoenen aan de ultieme test. Hoe brengen ze het ervan af tijdens een meerdaagse hike? Je leest het in deze review!

Je kent de schoenen van On vast al. Het merk zag in 2010 het levenslicht in de Zwitserse Alpen en begon met een grote ambitie: de outdoorwereld veranderen met innovatieve schoenen. En dat is gelukt! Dankzij On’s lichtgewicht schoenen en kenmerkende CloudTec-technologie voelt elke stap alsof je loopt op wolken. Bovendien zet het speciale Speedboard jouw bewegingen om in energie, zodat je sneller vooruit gaat. Ook ontwikkelde het merk Missiongrip: de ultieme offroad-buitenzool. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde grippatronen en zorgvuldig uitgekozen rubber. Zo houd je stevige grip op de ondergrond, ongeacht de obstakels die je onderweg tegenkomt.

 

Het geavanceerde On-membraan biedt volledig waterdichte bescherming. Zo blijven je voeten zelfs tijdens een wolkbreuk volledig droog en houdt geen bui je meer tegen. Het membraan biedt ook een superieur ademend vermogen van het allerhoogste niveau. Zo loop je droog, warm en snel, maar laat je je voeten ademen. Dankzij de hoge rekbaarheid ondersteunt het On-membraan daarnaast de extreemste bewegingen. Flexibiliteit ten top, dus! En doordat het winddicht is en alle kou tegenhoud, blijf je in elke weersomstandigheid op hetzelfde niveau presteren.

De schoenen van On zijn lichtgewicht, waterdicht, ademen goed en bieden maximale demping

De ultieme test

Buitenexperts Sanne en Jacob-Jan van Bever Utrecht en Houten onderwierpen de Cloudrock Waterproof en de Cloudventure Waterproof aan de ultieme test. Tijdens een heus Cabiner-avontuur trotseerden ze alle ondergronden en elementen om te zien of deze waterproof wandelschoenen écht tegen alles bestand zijn. Lees het eindoordeel hieronder of ga via onderstaande link direct door naar het verslag van de meerdaagse trekking onderaan deze pagina.

Cloudrock Waterproof

Kun je niet kiezen tussen de stabiliteit van een halfhoge wandelschoen en het lichte gewicht van een lage wandelschoen? Probeer dan de Cloudrock Waterproof! Deze halfhoge wandelschoen voor heren en dames is waterdicht én stukken lichter dan gelijksoortige schoenen van andere merken. Bovendien is de schoen bestand tegen alle ondergronden. Dankzij de Cloudtec-zool geniet je van optimale demping en stevigheid, terwijl de Missiongrip-laag ervoor zorgt dat je bij elke stap genoeg grip hebt.

 

De Cloudrock Waterproof is dus ideaal voor iedere outdooravonturier die onder alle omstandigheden en in hoog tempo ruw terrein wil begaan. Laat die wandeltochten maar komen!

Dit vindt Buitenexpert Sanne van de Cloudrock Waterproof

Eerste indruk

“Ik heb de Cloudrock Waterproof getest in zwart. Wat meteen opvalt, is het stoere uiterlijk. Doordat de schoen in één kleur is uitgevoerd (inclusief zool) lijkt hij haast op een sneaker en zie je niet dat er een stevige wandelzool onder zit. Dit maakt de Cloudrock qua uiterlijk de perfecte mix tussen sportief en robuust. ”

 

Pasvorm

“De schoen sluit bij mij perfect aan. Ik heb een bredere voorvoet, waardoor ik even bang was dat pasvorm te smal zou zijn, maar dat is niet het geval. De schoen valt wel ietwat klein. Een halve maat groter dan normaal is aan te raden.”


“De zool rolt heel fijn af en geeft veel demping.”


Getest tijdens…

“Ik heb de Cloudrock Waterproof in zoveel mogelijk verschillende omstandigheden getest, gedurende twee dagen. Met ’s morgens vorst en later gemiddeld 10 graden was het niet erg warm en we kregen een paar buien over ons heen. We hebben een gevarieerde wandeling gemaakt over allerlei terreinen. Stevige bospaden, zandondergrond rond de vennen, korte stukjes asfalt en modderig veengebied: we hebben alles getrotseerd! Daarnaast moesten we door bosbouw-werkzaamheden af en toe van het pad af en klimmen en klauteren over omgevallen boomstammen.”

 

Hoe voelt de schoen aan tijdens het lopen?

“Ik heb de schoen vooral getest tijdens het lopen. Een klein stukje hardlopen gaat prima, maar persoonlijk vind ik ze voor een langere run toch wat te hoog en te stug. Doordat de schoen superlicht is, zit hij meteen lekker. Dit komt ook door de zachte laag aan de binnenkant. Bovendien blijft mijn hak goed zitten: ik heb 22 kilometer gelopen zonder blaren! Wel had ik na deze afstand een klein drukpunt op mijn enkel. Er zit een wat harder stukje in de schoen, waar de stiksels van de tong bij de schacht komen.

 

De zool rolt heel fijn af en geeft veel demping. Op onverharde ondergrond bleven steentjes en dennenappels meer in de groeven zitten dan bij een ander type zool, maar het comfort van de fijne afwikkeling weegt hier tegenop.”

De Bever Buitenexperts testen de schoenen op verschillende terreinen

Hoe doet de schoen ’t op verschillende terreinen?

“De Cloudrock Waterproof is gemaakt voor ieder terrein, maar met extra focus op off road. Dit is te merken! De schoen geeft ruim voldoende demping op onverharde ondergrond. In de modder en klauterend over gladde boomstammen had ik ook voldoende grip. Verder voelt de schoen licht aan en geeft-ie veel stabiliteit.”

 

Waterdichtheid en ademend vermogen

“Wat betreft waterdichtheid heb ik het uiterste gevraagd van de Cloudrock Waterproof. Ik ben door water gelopen, weggezakt in modder en heb hele stukken over zompig veen en door natte weilanden gelopen. Raad eens? Droge voeten! Pas toen ik te diep wegzakte en het water bij de enkel de schoen in liep, kreeg ik natte voeten. Wat betreft het ademend vermogen durf ik niet te veel te zeggen. De schoenen zijn namelijk getest in wat koelere omstandigheden. Tijdens deze wandelingen heb ik echter geen last gehad van een broeierig gevoel.”


"Over de waterdichtheid was ik positief verrast, vooral omdat ik ze tot het uiterste heb getest!”


Waarvoor en aan wie zou je deze schoen aanraden?

“De Cloudrock Waterproof is een zeer veelzijdige schoen. Het belangrijkste voordeel is voor mij dat hij licht is met veel stabiliteit en een fijne afwikkeling van de zool. Over de waterdichtheid was ik positief verrast, vooral omdat ik ze tot het uiterste heb getest! En fijn natuurlijk dat de Cloudrock er ook nog mooi uitziet. Deze schoen is een aanrader voor wandelingen in Nederland en andere vlakke en vochtige omgevingen of voor lichte bergwandelingen. Maar ook backpackers die één paar schoenen mee willen nemen, zou ik deze schoenen aanraden. De schoen is geschikt van stad tot hike en zijn lekker licht voor in de rugzak.”


Duurzaamheid duurt het langst

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor On. Het Zwitserse merk neemt zijn rol in de weg naar een duurzamere wereld heel serieus en heeft zich daarom gecommitteerd aan Science Based Targets. Dit is een initiatief dat tot doel heeft om CO2-uitstoot te verminderen tot een beperking van een gemiddelde mondiale temperatuurstijging tot 1,5 ° C boven pre-industrieel niveau. Die stijging lijkt misschien onschuldig, maar is dat niet. Het staat gelijk aan verlies van al ons koraal en het ontstaan van water- en voedseltekorten…

 

Tijd dus om actie te ondernemen! Om klimaatverandering tegen te gaan, gebruikt On steeds meer duurzame materialen en probeert het merk de ecologische voetprint continu te verminderen. Ook maakt het steeds meer circulaire producten, met als doel de lineaire lijn van kopen-gebruiken-weggooien doorbreken.The North Face wil ook met deze FUTURELIGHT-jassen hun ecologische voetprint minimaliseren, zonder in te leveren op de prestaties van het product. Bij het ontwikkelen van FUTURELIGHT is daarom constant gedacht aan de toekomst van onze planeet! Het materiaal is bijvoorbeeld gefabriceerd met 90 procent gerecyclede materialen en gemaakt met partners die dezelfde passie hebben voor duurzaamheid en verantwoorde productie.


Cloudventure Waterproof

De Cloudventure Waterproof voor heren en dames is dé stabiele schoen voor zowel verharde als onverharde wegen. Hierop kun je hardlopen en wandelen waar je ook bent! Dankzij het goed ademende On-membraan is de off road-schoen winddicht en waterdicht en biedt deze volledige bescherming tegen de elementen. De Missiongrip-zool zorgt daarnaast voor goede grip, tractie en demping. Voeg het duurzame bovenwerk toe en je bent klaar om tot het uiterste te gaan!

 

Kortom: de Cloudventure Waterproof is de perfecte schoen voor hikers en hardlopers die zoeken naar een waterdichte, lichtgewicht trailschoen met goede demping.

De On Cloudventure Waterproof is een lichte, stabiele en sportief ogende wandelschoen

Dit vindt Buitenexpert Jacob-Jan van de Cloudventure Waterproof

Eerste indruk

“De schoen heeft een herkenbare look: een groot contrast tussen een gestileerd bovenwerk en een enigszins schreeuwerige zool.”

 

Pasvorm

“Wat me meteen opvalt, is dat de hak netjes aansluit. Wel valt de schoen wat klein. Om de lengte kloppend te krijgen, moet ik een volle UK-maak groter dan bij iedere andere wandelschoen. Bij de niet-waterdichte uitvoering, de On Cloudventure, is dit slechts een halve UK-maat.

 

Normaal gesproken loop ik met groene zooltjes van Superfeet in mijn wandelschoen, maar dit is in de Cloudventure Waterproof niet mogelijk, omdat mijn hak er dan uit schiet. Toch heb ik mijn zooltjes niet gemist. En dat terwijl ik de schoen op dag twee 22 kilometer heb gedragen! Dit spreekt voor de goede pasvorm en stelmogelijkheden.”


“De schoenen zijn inderdaad ontzettend licht, daar heb ik geen lang verhaal voor nodig!”


Getest tijdens…

“Ik heb de schoenen getest tijdens ons tweedaagse Cabiner-avontuur. Het weer was wisselvallig: droog met zo nu en dan regen. De wandelingen – de ene dag 7 en de andere 22 kilometer – gingen over de meest uiteenlopende terreinen. Bospaden, veen en stukjes asfalt: ik heb de schoenen overal kunnen testen!”

 

Hoe voelt de schoen aan tijdens het lopen?

“De schoen maakt hard contact met mijn voet. Hij sluit netjes aan om mijn hiel en middenvoet, waardoor ze heel comfortabel dragen. Verder zijn ze inderdaad ontzettend licht – daar heb ik geen lang verhaal voor nodig! Ook is de Cloudventure Waterproof flexibel bij het knikpunt van de voet en erg stabiel bij het torderen (neus en hiel naar verschillende kanten draaien).”

De Buitenexperts testen de water- en winddichtheid en het ademend vermogen

Hoe doet de schoen ’t op verschillende terreinen?

“Deze schoen is gemaakt voor alle ondergronden. Persoonlijk vind ik ‘m het meest geschikt buiten de verharde paden. Hij heeft veel demping! Ook biedt de Cloudventure Waterproof voldoende grip door de grote noppen, zelfs op natte veen- en bosondergrond. De zool is bij de hak vrij sturend in de afwikkelrichting. Dit zorgt bij mijn loopwijze (met mijn tenen in de ‘eendenstand’) voor een schokkende kanteling naar binnen. Iets waar ik na vijf dagen inlopen tijdens mijn werk vanzelf aan gewend raakte. De afwikkeling is verder prima.”

 

Waterdichtheid en ademend vermogen

“De mate van waterdichtheid is 100 procent! Tot de rand in ieder geval. 😉 Voor het koele weer waarin ik de schoenen heb getest, heb ik geen ademend vermogen gemist. Ook bij het gebruik binnen was de schoen luchtig genoeg.”

Waarvoor en aan wie zou je deze schoen aanraden?

“De Cloudventure Waterproof is een lichte, stabiele en sportief ogende wandelschoen. De maatvoering wijkt iets af, maar daar kun je natuurlijk rekening mee houden. Ik zou de Cloudventure Waterproof aanraden aan iedereen die sportief gaat wandelen in de natuur. En dan vooral aan buitenliefhebbers die nét even een tandje sneller willen lopen.”

Check ook de comfortabele én stijlvolle kleding van On bij Bever

Altijd in je element

Dankzij de Cloudventure Waterproof en de Cloudrock Waterproof van On houdt niets je meer tegen om ultiem te genieten van buiten. Wist je dat het merk ook comfortabele én stijlvolle wandelkleding aanbiedt? ‘Strakke looks’, ‘extreem licht’, ‘ultieme musthave’, ‘zeer ademend’; het zijn slechts een paar termen die onze Buitenexperts gebruikten om de broek, jas en sweater van On te omschrijven.

 

Bekijk alle producten van On of kom langs in een van onze winkels. Wie weet helpen Bever Buitenexperts Sanne en Jacob-Jan jou wel bij het kiezen van je nieuwe wandel- of hardloopoutfit! Check ook ons blog voor stapels inspiratie voor je nieuwe avonturen in de buitenlucht, zoals hoe je het beste Nederland te voet kunt ontdekken.

De Buitenexperts overnachten tijdens de trektocht in een cabiner

Een meerdaags avontuur met Cabiner en On

In Nederland kun je prachtige wandelingen maken. Een dagwandeling is natuurlijk al fantastisch, maar een meerdaagse wandeling is een nog groter avontuur! Natuurlijk kun je op pad gaan met een eigen tent, maar onze Buitenexperts gooiden het eens over een andere boeg. Voor hun avontuur overnachtten ze in een Cabiner. Buitenexpert Sanne deed speciaal voor jou uitgebreid verslag.

 

“Bij aankomst op P1 is het gelukkig droog. Onderweg hebben we behoorlijke stortbuien gehad, maar het weer lijkt op te klaren. Tijd om op onderzoek uit te gaan! Volgens de vooraf gestuurde uitleg moeten we bij het gebouw van Staatsbosbeheer een koelkast vinden met daarin ons avondeten, ontbijt én een routeomschrijving naar onze Cabiner.

 

Al snel hebben we alles gevonden en stallen we op een picknicktafel ons rantsoen uit. Broccoli, wortels, appel en een blik kokosmelk. Het is wat anders dan de vriesdroogmaaltijden die meestal op onze tochten mee gaan, maar we hebben genoeg ruimte vrij gehouden en verdelen alles over de twee rugzakken.

 

Schuilend voor een klein buitje eten we onze lunch. En dan is het tijd om op pad te gaan! We hebben Cabiner C7, wat volgens de kaart 6 km lopen is. Alle tijd, dus. De wandeling is erg afwisselend met open stukken heide, akkers, dicht bos, heel veel vennetjes, brede bospaden, vlonders en kleine smalle paadjes. We zijn blij dat we de route ook in de gps hebben staan, want het is soms best even zoeken. Vooral op het einde, want de Cabiner is goed verstopt: pas als we er 100 meter vandaan zijn, zien we ‘m staan. Wát een mooie plek! Onze overnachtingsplek staat op een kleine open plek aan de rand van het dennenbos en ons uitzicht is een ven, omringd met riet.  

 

Uiteraard gaan we meteen naar binnen om alles daar te verkennen. De Cabiner biedt precies genoeg luxe voor een paar dagen comfortabel back to basic. Als eerst halen we hout, zodat we een vuurtje kunnen maken. Ook de ketel gaat meteen op de kachel. Niets lekkerder dan relaxen voor de hut met een kop thee! Omdat het nog wel even licht is, maken we nog een kleine avondwandeling naar een uitkijktoren vlakbij. Zo ver we kunnen kijken, zien we niemand. Wel zien we grote schotels van de sterrenwacht, die een surrealistisch beeld geven. Extra back to basic: telefoons moeten verplicht uit in dit gebied! Al snel steekt de wind op en begint het te regenen. Snel de jas aan en terug naar de Cabiner.

 

Met het receptenboek in de hand gaan we aan de slag met alles wat we meegekregen hebben. Op de kachel bereiden we een curry en maken we direct ons appeltaart/ havermout-ontbijt voor morgen. Vanavond gaat in ieder geval alles schoon op. Nog even lezen en vanuit bed sterren kijken voor we gaan slapen.

 

Vrijdag worden we wakker doordat de zon opkomt. Expres de gordijnen open, want het uitzicht vanuit bed is zó mooi! Helaas is het alweer tijd om deze plek te verlaten. We ontbijten, luisteren naar de vogels, pakken onze spullen in en beginnen aan onze route van 22 kilometer. Het gebied is fantastisch mooi en biedt veel afwisseling. Wanneer we aan het einde van de dag weer aankomen bij P1 zijn we helemaal rozig door het zonnige weer. Moe, maar voldaan noemen ze dat! 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.