Niet elke regenbroek is hetzelfde. Het type broek dat je nodig hebt, hangt af van hoe en waar je hem gebruikt. De belangrijkste eigenschap van een regenbroek is natuurlijk hoe goed hij je beschermt tegen regen. Dit wordt aangegeven met de waterkolom, uitgedrukt in millimeters. Een regenbroek met een waterkolom van 5.000 mm houdt lichte regen tegen, terwijl een broek met 10.000 mm of meer bestand is tegen langdurige stortbuien. Als je vaak buiten bent, bijvoorbeeld tijdens trektochten of lange fietstochten, is een hoger getal een slimme keuze.
Daarnaast houdt een goede regenbroek niet alleen de regen buiten. Ook zorgt hij ervoor dat zweet makkelijk ontsnapt. Kies daarom een regenbroek met ademend vermogen, vooral als je actief bent en veel beweegt. Dit voorkomt dat je oververhit raakt en zorgt voor extra comfort.
Verder wil je dat de regenbroek praktisch is. Sta je midden op een regenachtige parkeerplaats of een modderig bospad? Dan wil je niet worstelen met het aantrekken van je regenbroek. Hier zijn een paar slimme opties om naar te kijken:
- Regenbroek met een rits aan de zijkant. Hiermee trek je de broek snel aan en uit zonder je schoenen uit te doen. Perfect voor als je onderweg bent.
- Een afritsbare regenbroek voor wisselvallig weer. Wanneer het opklaart, rits je de pijpen los en heb je direct een korte broek.
Als je in de herfst en winter vaak buiten bent, voelt een gewone regenbroek soms te koud aan. Zie daar, de gevoerde regenbroek. Extra warm en bestand tegen regen én kou. Vooral een uitkomst voor de fietsforensen, winterwandelaars of mensen die veel in de buitenlucht werken. In onze keuzehulp lees je in meer details hoe je de beste regenboek kan kiezen.