Lage Wandelschoen | Banner

Welke lage wandelschoen past bij jou?

De lage wandelschoen: multifunctioneel en perfect voor dagwandelingen in Nederland of door vlakke gebieden over de grens. Maar hoe kies je de juiste lage wandelschoen voor jou, zodat je volop kan genieten van je dagtochten? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en hoe gaan je schoenen zo lang mogelijk mee? Bever helpt je de lage wandelschoen te kiezen die naadloos bij je aansluit. Zo wordt ieder ommetje ongetwijfeld een mooi buitenavontuur.


Of je nou lage wandelschoenen zoekt voor een lange strandwandeling of een flinke stadswandeling: goede schoenen zijn essentieel om jouw wandeling in de buitenlucht zo comfortabel mogelijk te maken. Voordat je aan jouw avontuur begint, is het goed om te weten hoe je bepaalt welke lage wandelschoenen het best bij jou passen. 


Navigeer snel naar:


Kenmerken van lage wandelschoenen

Bij Bever vind je allerlei lage wandelschoenen. De lage wandelschoen is een bepaald type, zoals bergschoenenhoge wandelschoenen en sportieve wandelschoenen. Deze typen verdelen we in categorieën A t/m D. De meeste lage wandelschoenen behoren tot categorie A en zijn perfect voor toegankelijke (dag)wandelingen op effen terrein. Daarnaast bestaan ook lage wandelschoenen die een stuk technischer zijn en behoren tot categorie B/C. Dit zijn schoenen met een lage schacht, zoals de Hanwag Ferrata, maar met de kwaliteiten van een bergschoen.

 

Een lage wandelschoen is, zoals de naam al aangeeft, laag. De lage schacht komt tot onder de enkel. De categorie A-schoenen zijn daardoor een stuk lichter van gewicht en voorzien van een flexibele zool. Ze zijn vergelijkbaar met middelhoge wandelschoenen (categorie A/B), maar die hebben net een iets hogere schacht voor extra steun rondom de enkels. 

 

De buitenzolen van lage wandelschoenen hebben meestal een licht profiel met een soepele afwikkeling en demping – anders dan robuuste en stroeve hoge wandelschoenen of bergschoenen. Lage wandelschoenen geven je voldoende grip tijdens dagwandelingen, maar als je meer steun nodig hebt rondom je enkels tijdens een lichte bergwandeling of intensieve trektocht, dan zijn (middel)hoge wandelschoenen of bergschoenen een betere keuze. 

 

Lage wandelschoenen zijn gemaakt van materialen die soepel meebewegen met elke stap. Zacht leer en kunststof geven je veel bewegingsvrijheid en leer, nubuck en Gore-Tex stoten water af en laten wandelschoenen voldoende ademen. Afhankelijk van het materiaal is de ene lage wandelschoen wel warmer dan de andere wandelschoen. Zo zijn waterdichte wandelschoenen voor sommige wandelaars te warm in de zomer, maar zorgen die materialen voor een aangenaam klimaat in de schoen als het wat kouder is.

Activiteiten

Mooie natuurwandelingen of sightseeing in de grote steden van Europa: met lage wandelschoenen kun je een hoop avonturen beleven. Voordat je op pad gaat, is het wel goed om te weten wat je precies gaat doen. Afhankelijk van de activiteit weet je of lage schoenen het meest geschikt zijn of dat je toch andere wandelschoenen nodig hebt.

Welke activiteit past bij een lage wandelschoen?

De lage wandelschoen is perfect om mee in Nederland te wandelen. Er zijn prachtige plekken waar je de boswachterspaden volgt of meer van de Nederlandse natuur ontdekt tijdens de NS-wandeling: toplocaties waar je met lage wandelschoenen veel plezier aan beleeft. De casual uitstraling maakt de categorie A-schoenen zelfs geschikt voor in de stad. Lage wandelschoenen zijn vaak de eerste keus voor weekendwandelaars of deelnemers van wandelvierdaagsen, maar reizigers naar vlakke, warme oorden kiezen ook regelmatig dit type wandelschoen. Ze zijn minder geschikt voor steile bergwandelingen of zware trektochten, maar eerder multifunctionele allrounders voor beginnende, maar ook ervaren wandelaars.

 

Heb je een trip gepland en ben je benieuwd welke lage wandelschoenen zouden passen? Wij hebben verschillende wandelingen op een rij gezet met lage wandelschoenen die goed passen bij de activiteit.

 

Lage Wandelschoen | Lowa Innox

Stadswandeling

 

Terrein: vlak

Zool: flexibel

Belangrijkste kenmerk: genoeg demping en stabiliserend effect op harde ondergronden

Lage wandelschoen: Lowa Innox Pro Lo GTX


Lage Wandelschoen | Meindl Siena

Bos- of strandwandeling

 

Terrein: afwisselend

Zool: flexibel maar stabiel, met een licht profiel

Belangrijkste kenmerk: waterdicht tijdens regenbuien of voor het lopen op natte ondergronden

Lage wandelschoen: Meindl Siena GTX


Lage Wandelschoen | Salomon XA

Trailwandeling

 

Terrein: onverharde paden

Zool: flexibel en grip op natte ondergronden

Belangrijkste kenmerk: lichte en soepele materialen, waardoor je de schoenen gemakkelijk meeneemt en aan- en uittrekt

Lage wandelschoen: Salomon XA Pro 3D V8 GTX


Bever Tip:

Stippel je wandelroute uit en vul je kennis van tevoren aan met extra informatie van de lokale VVV. Dan ben je beter op de hoogte van de tijdsduur en het terrein en kan je de juiste inschatting maken van lage wandelschoenen.

Maat & pasvorm

Om de juiste lage wandelschoenen te vinden is het belangrijk dat je weet welke maat en pasvorm je hebt. Heb je al een paar lage wandelschoenen in de kast staan? Dan bepaal je gemakkelijk je maat door de binnenzool uit de schoen te halen en deze tegen de onderkant van je voet aan te houden. Door de slijtage zie je precies of de maat goed is. Vergeet niet dat tussen je langste teen en de voorkant van de zool zo’n 1 tot 1,5 cm ruimte moet overhouden. Als dit minder is, heb je een grotere maat nodig.

Voetlengte opmeten

Meet je de lengte en breedte van je voet (eventueel met wandelsokken aan) en de hoogte van je wreef. In ons stappenplan voor de voetmeting leggen we je precies uit hoe je dit moet doen. 

 

Voor lage wandelschoenen geldt dat je altijd 1 cm bij je voetlengte moet optellen voor de juiste maat. Je hebt de extra ruimte nodig om je tenen te kunnen bewegen tijdens een wandeling. Meestal verschillen je voeten iets van elkaar in lengte en het is belangrijk dat de wandelschoenen de maat hebben van je grootste voet. Stel dat je een hoge wreef hebt, is het ook verstandig om een ruimere maat te kiezen of je veters anders te strikken. Zo voorkom je dat er druk op je wreef ontstaat en de schoen gaat knellen tijdens het wandelen. Gebruik ook een schoenlepel, zo kom je nét wat makkelijker in je schoenen.

Breedematen

Naast je voetlengte, heb je ook breedtematen die je helpen je pasvorm te bepalen. Bij Bever gebruiken we 5 verschillende breedtes. 

 

Breedte E = geschikt voor de smalle voet

Breedte G = geschikt voor de gemiddelde voet

Breedte H = geschikt voor de iets bredere voet

Breedte K = geschikt voor de brede voet

Breedte M = geschikt voor de zeer brede voet

 

Lage wandelschoenen bestaan in verschillende maten, geschikt voor smalle en (zeer) brede voeten. 

 

-        Lowa heeft vaak wandelschoenen voor smalle of normale voeten

-        Hanwag vaak voor normale of brede voeten

-        Meindl juist voor de wat bredere voeten

 

Heb je last van een voetknobbel (Hallux Valgus) en zoek je lage wandelschoenen die ruim genoeg zijn om druk te voorkomen? Bij Bever vind je verschillende lage wandelschoenen, zoals modellen van Hanwag, speciaal ontworpen voor wandelaars met dit soort klachten. Deze schoenen herken je aan het woord “bunion”.


3D voetscan

Advies & service bij Bever

Het kopen van lage wandelschoenen is niet altijd gemakkelijk en des te belangrijker dat je weet waar je op moet letten. Goede wandelschoenen, en aanvullende wandeluitrusting, zijn essentieel om van je wandeltocht te genieten.

 

Kies zorgvuldig je lage wandelschoenen uit op basis van de activiteit die je hebt gepland en let op de specifieke eigenschappen. Bedenk van tevoren of je activiteit een schoen vereist met goede grip of juist een flexibele zool met een licht profiel. Daarbij is het goed dat je weet hoe de wandelschoenen in elkaar zitten en van welke materialen ze zijn gemaakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen tussen leren of synthetische wandelschoenen of een combinatie van verschillende materialen. Afhankelijk van je activiteit weet je of je wandelschoenen vooral waterdicht moeten zijn of dat luchtige schoenen een betere keuze zijn. Zo zie je dat de activiteit sterk je keuze bepaalt en, eenmaal als je weet wat je gaat doen, weet je aan welke eigenschappen de wandelschoenen moeten voldoen en of ze geschikt zijn voor jouw wandeling. 

 

Je hebt niet alleen meer plezier met goede kwaliteit wandelschoenen, maar ze gaan ook een stuk langer mee: schoenen die gemaakt zijn van kwalitatief betere materialen en gebruikt worden voor een activiteit die er bij past, behouden langer de vorm en slijten minder snel.

Advies van onze Buitenexperts

Nu je weet waar je op moet letten, kan het zijn dat je extra advies nodig hebt om zeker te zijn dat je de beste keuze maakt. Onze Buitenexperts staan dagelijks voor je klaar in onze Bever-winkels. Zij hebben de juiste kennis en expertise om jou te helpen met het kiezen van lage wandelschoenen. Maak een gratis afspraak om schoenen te passen en loop proef op een parcours. Zo weet je zeker dat je de winkel uitwandelt met het juiste paar schoenen voor je volgende avontuur!

3D-voetanalyse bij Bever

Onze Buitenexperts houden rekening met je maat en pasvorm en helpen je met het opmeten van jouw voeten. Door middel van de 3D-voetanalyse wordt je exacte maat bepaald en drukpunten ontdekt. Voor de 3D-scan sta én loop je over een speciale drukplaat en onze Buitenexperts kunnen je vervolgens adviseren welke lage wandelschoenen het beste bij jou passen.

Wandeluitrusting

Een lichte bos- en strandwandeling of een paar uur wandelen in je omgeving vraagt niet om een grote backpack met allerlei hiking gear. Het is wel verstandig dat je met de juiste wandeluitrusting de deur uitgaat, zodat je op alles voorbereid bent. 


Onderhoud & duurzaamheid

Langer genieten van je lage wandelschoenen begint met goed onderhoud. Door ze regelmatig te onderhouden, stel je slijtage uit en behoudt het materiaal langer z’n oorspronkelijke staat. Het is altijd beter om wandelschoenen schoon op te bergen én dan staan ze alvast klaar voor je volgende wandeling.

 

Je maakt je wandelschoenen het best schoon na iedere wandeling. Onze tips helpen je om je wandelschoenen goed te onderhouden. Zorg in ieder geval dat je een borstel en wat warm water bij de hand hebt en eventueel een cleaning gel of leerwax. Let op het materiaal van je wandelschoenen, want misschien vergt dat een andere aanpak. Na de schoonmaak zijn je wandelschoenen weer in optimale staat.

Duurzaam wandelen

Wij geloven in producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd. Als jouw wandelschoenen van kwalitatief betere materialen zijn gemaakt en op een verantwoorde manier, gaan ze een stuk langer mee. Wandelschoenen die langer meegaan, zorgen uiteindelijk dat we minder hoeven te produceren. Wil jij duurzaam op pad? Wij gebruiken ons Our Planet-keurmerk om aan te tonen welke lage wandelschoenen de duurzamere keuze zijn.


Lage Wandelschoen | Advies

Uitstraling

We zien dat lage wandelschoenen steeds populairder worden en daardoor blijven fabrikanten innoveren. De diversiteit van modellen neemt toe om te voldoen aan de uiteenlopende wensen van de grotere doelgroep. Steeds meer wandelschoenen hebben een modernere uitstraling, opvallende kleuren en kenmerken van een sportieve wandelschoen, zoals schoenen van Adidas, The North Face en On Running.

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.