De 5 meest romantische buitenactiviteiten voor Valentijnsdag

Februari: de vroege ochtenden en avonden zijn nog steeds donker. Buiten is het niet per se heel koud, maar wel nat en guur - en het duurt echt nog wel even voordat het voorjaar aanbreekt. Een periode waarin je wel wat extra warmte kunt gebruiken! En laat het de 14e nou ook nog eens Valentijnsdag zijn 😃.  De perfecte gelegenheid voor een paar romantische buitenactiviteiten.

Niet om klef te doen, want natuurlijk ben je in de eerste plaats een buitenmens en gek op avontuur. Maar sommige dingen zijn nu eenmaal extra leuk om samen te beleven. En de liefde en avontuur sluiten elkaar niet uit, toch 😉? Deze 5 toffe activiteiten die je samen buiten kunt doen hebben in ieder geval de best of both worlds!

1. Een strandwandeling maken

Uitwaaien, zand happen, samen naar de golven kijken... Tijdens een strandwandeling geniet je niet alleen van een mooi uitzicht op de zee, ook zorgt de wijdsheid van de plek en de wind die er door je haren waait voor zo’n heerlijk vrij, no-nonsense gevoel. Iets wat jullie gesprekken zeker ten goede komt! De kustlijn van Nederland is wel 500 kilometer lang en heeft mooie brede zandstranden, keuze genoeg dus voor de beste locatie voor jullie intieme privé-wandeling.

Geen strand in de buurt? Kies dan voor een schemerwandeling door het bos of (stads)park. In je eentje niet zo heel uitnodigend, maar met z’n tweeën kan dit heel romantisch zijn! Aan het einde van de middag en het begin van de avond, wanneer het donker begint te worden, ziet het bos of park bij jou om de hoek heel anders uit. Het is stiller, boven meertjes hangt een mystieke mist en de dieren laten zich meer zien en horen.

2. Schaatsen

De moeder van alle dates! Deze spreekt eigenlijk wel voor zich, toch? Als jullie allebei goed kunnen schaatsen is het al superleuk om samen te doen, maar bakken jullie er weinig van dan is het misschien nóg wel leuker. Goed voor de bonding, samen je billen blauw vallen op het ijs. En ach, het gaat niet om het aantal gereden baantjes, maar om de lol die je samen hebt.

Helaas gaan we voor deze Valentijnsdag geen krakende nachtvorst meer krijgen. Schaatsen op natuurijs zit er deze week dus helaas niet in. Bezoek in dat geval een mooie (overdekte) schaatsbaan bij je in de buurt voor bijna hetzelfde effect! Volgend jaar weer nieuwe kansen - we gaan er voor het gemak even vanuit dat jullie dan nog steeds bij elkaar zijn 💕.

3. Een nachtje winterkamperen, in je tuin of op de camping

Kamperen is natuurlijk altijd een goed idee, maar samen met je geliefde of spannende date krijgt het wel echt een andere dimensie. Samen een tentje inkruipen en weten dat je er pas de volgende ochtend weer uitkomt... En dat het winter is zorgt voor een extra speciale vibe: je bent nu nog meer op elkaar aangewezen in de koude, donkere nacht.

Zet je tent op in de achtertuin (leuk de setting eventueel op met lampjes-slingers en andere buitengezelligheid), of maak er serieuzer werk van en zoek een camping in de buurt voor een nachtje (of weekendje?) winterkamperen. Kies je voor dat laatste, bekijk dan ook vooral even onze tips en tricks over hoe je het meeste geniet van een winterkampeertrip.

4. Bootje varen

Je kent het wel van de zomer. We noemen de barbecueboot, de tapasboot, de gin-tonic-boot en ga nog maar even door. Veel leuker, en een stuk minder massaal, is het in de winter in een bootje varen door de stadsgrachten van Utrecht of Amsterdam - of natuurlijk door een rustiger buitengebied. Dikke jas aan, sjaal om en wanten aan, glühweintje in de hand en dicht tegen elkaar aan genieten van de rit.

 

Check van te voren even hoe lang jullie (geboekte) route duurt, want in de februari-kou is deze activiteit iets minder lang leuk dan in de zomer. En buitenmens of niet, zeker bij een eerste afspraak wil je jouw date misschien niet helemáál uit zijn of haar comfortzone pushen 😉.

5. Buiten koken (en eten)

Liefde gaat door de maag én buiten smaakt alles beter. Need we say more? Samen buiten een goede maaltijd verorberen is sowieso een succesnummer. Waar, dat maakt niet uit. Logistiek gezien is een eigen tuin wel een handige plek. Heb je zelf geen tuin, check dan van tevoren even subtiel of jouw (toekomstige) daar wel over beschikt. Scharrel een goede hapjespan of Dutch Oven op - of schaf er meteen één aan, het is een investering! - en bied aan voor je date te koken. Die verrassing op zijn/haar gezicht wanneer je aankondigt dat de jassen aan mogen omdat het diner buiten plaatsvindt!

 

Maak een lekker behaaglijk recept, zoals een winterse curry met kikkererwten of kies voor ander fijn, verwarmend comfort-food. Zorg dat jullie er sfeervol bijzitten met lichtjes of kaarsjes - of,  nog beter, een vuurkorfje, en een dekentje om die perfecte intieme buitensetting te creëren.

EXTRA TIP: bezoek een vette buitenfilm

Toch liever ouderwets een biosje pakken samen, maar weet je niet van welk soort film je date warm wordt? Geef je valentijn dan kaartjes voor het Ocean Film Tour cadeau. Niet te klef, geen slechte grappen, maar indrukwekkende beelden van sportavonturen en spectaculaire verhalen die zich afspelen op zee. Heb je geheid iets cools om over na te praten 😎.

Ocean Film Tour 2019

Heb je een hekel aan Valentijnsdag, aan de winter of aan allebei? Kom dan alvast in de zomerstemming met de 7 tofste Nederlandse festivals midden in de natuur of ga terug naar ons blog.