Buitenhacks: maak zonder koekenpan een (heerlijke) omelet

Even een paar wist-je-datjes: een ei dat van binnen donker is, is een bevrucht ei. Niet alle eierschalen zijn even dik. Of een ei bruin of wit is, hangt af van de kleur van de oorlellen van de kip. Kippen met rode oorlellen leggen bruine eieren; kippen met witte oorlellen zijn verantwoordelijk voor witte eieren. Moraal van het verhaal: een ei hoort erbij. Maar wat te doen als je enorm veel zin hebt in een omelet en er in de verste verte geen koekenpan te bekennen is?


Simpel, dan maak je alsnog die felbegeerde omelet. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten - eieren (duh), tomaat, champignon, ham, bieslook, peper, zout, you name it - een hersluitbaar zakje en een kookpannetje. Bon appétit!

Naast een smakelijk maaltje, is ook de presentatie van deze gestoomde omelet een eyecatcher. Tot slot toch nog een wist-je-datje: wist je dat ragout in een omelet heel lekker is? Dus mocht je onverhoopt nog een blik bij je hebben...

Naast een ei, hoort ook een gasbrander erbij

Een koekenpan is dus niet nodig, maar een kookpan is dat wel. Ook onmisbaar: een goede gasbrander. Die komen letterlijk in alle soorten, maten en prijscategorieën. Laat je in de winkel adviseren over welk type het meest geschikt is voor jouw type (culinaire) vakantie.

Al onze Buitenhackvideo’s komen ook op ons YouTube-kanaal. Abonneer je voor nog meer tips, tricks en buiteninspiratie.