basket.timer.attention

basket.timer.time.is.running.out

Welke wandelschoenen passen bij jou?

Altijd de juiste wandelschoenen bij Bever

Keuze uit meer dan 450 paar wandelschoenen

De juiste wandelschoen kiezen is makkelijker als je jezelf eerst de 4 volgende vragen stelt:

  1. Wat ga ik doen?
  2. Waar ga ik de schoen gebruiken?
  3. Welke categorie schoen heb ik nodig?
  4. Wat heb ik nog meer bij mijn schoenen nodig?

Advies op maat nodig? Kom gerust langs in één van onze 40 winkels

 

Wandelschoen categorieën

Hoe kies ik een wandelschoen?

Dit zijn lichte en soepel wandelschoenen. Perfect voor een wandeling in de bossen of langs het strand. Deze schoenen zijn dus geschikt voor ieder lichtglooiend terrein. Trek ze aan bij een dagwandeling of neem ze mee op een stedentrip. 

Een A/B schoen geeft je net wat meer steun, stevigheid en stabiliteit dan een A-schoen. Ga je op pad in heuvelachtig terrein of plan je een lange dagwandeling in Nederland, dan is het verstandig te kiezen voor een wandelschoen uit deze categorie.


Dit is een wandelschoen die een stuk steviger en stijver is dan een wandelschoen uit de A-categorie. Neem je een zware rugak mee op een wandeling door bergachtig terrein, dan profiteer je van die steun die een B-schoen je biedt. Op helemaal vlak terrein presteert deze schoen minder.


Bergwandelschoen met een hoge schacht die goede steun aan de enkels geeft. De zool van de B/C categorie is vrij stijf en buigt alleen door op het breedste gedeelte van de schoen. Bovendien biedt de zool extra demping waardoor je minder snel oneffenheden van het terrein zult voelen.


Onder een categorie C schoen kun je je flexibele stijgijzers binden. Dat maakt deze schoenen geschikt voor een gletsjeroversteek en voor het lopen met zware bepakking. Deze schoenen hebben een stuggere zool dan de schoenen uit de B/C-categorie, maar zijn nog licht buigzaam.


Dit zijn stijgijzer-vaste schoenen, geschikt voor extreme tochten en beklimmingen. De zool van de schoen is niet buigzaam, want je klikt je stijgijzer op de zool. Deze schoenen worden voornamelijk geadviseerd aan klimmers of aan deelnemers van een bergsportcursus.

Populaire wandelschoenen


Onderhoudtips voor wandelschoenen

Wanneer je eindelijk je ideale paar schoenen hebt gevonden, wil je natuurlijk dat ze een lange tijd meegaan. Daarom is het belangrijk goed voor ze te zorgen en dit te doen met het juiste materiaal.

  1. Schoenen van glad leer of geolied nubuck hebben al een behandeling ondergaan vanuit de fabriek, maar voor schoenen van suède, canvas of onbehandeld nubuck is een extra beschermende laag gewenst. Dat kan met een wax, crème of een vloeibaar middel in spuitbus of flacon. Zo bescherm je het materiaal tegen water, uitdroging en vuil.

  2. Om de binnenkant van je schoenen fris te houden is het verstandig om na een wandeling de binnenzolen eruit te halen, zo kan de schoen ook van binnen goed opdrogen. Schoonmaken van de schoenen kan met een spons of zachte borstel en lauwwarm water. Laat de schoenen op een geventileerde plek drogen, maar niet op of voor de verwarming. Dit kan het leer uitdrogen en de zool aantasten.

Meer weten? Bekijk al onze onderhousdstips voor wandelschoenen

Maak je wandeling compleet

Wandelsokken

Een goede wandelsok komt de pasvorm van je wandelschoen ten goede. De sok vult de onregelmatigheden in je schoen op. Aan de binnenkant van je sok zitten lusjes ingeweven. Deze zorgen ervoor dat je minder snel een blaar oploopt, omdat ze de wrijving verminderen. Ook zal je wandelsok transpiratie goed opnemen. Dit zorgt er ook voor dat de kans op een blaar afneemt.

 

In wandelschoenen vind je altijd uitneembare inlegzolen, je kunt ze eenvoudig vernieuwen wanneer je aan nieuwe toe bent. Ook kun je ervoor kiezen de pasvorm en ondersteuning in je schoenen te verbeteren door de standaard zooltjes te vervangen door meer geprononceerde inlegzolen.

Hoe kies je wandelsokken?