De vernieuwde Lowe Alpine AirZone Trek: een revolutie op het gebied van ventilerende draagsystemen

De vernieuwde Lowe Alpine AirZone Trek betekent een revolutie op het gebied van ventilerende draagsystemen en werd daarom voor zijn introductie reeds bekroond met twee belangrijke vakprijzen. Dat kwam niet vanzelf: er werd meer dan twee jaar aan ontwikkeld en er werden wel 30 prototypes gemaakt.

AirZone+ draagsysteem

Het door Lowe Alpine ontwikkelde AirZone+ draagsysteem kenmerkt zich door de gepatenteerde FormKnit™-technologie. Deze verbluffende, uit één stuk gebreide naadloze constructie zorgt bij minimaal gewicht voor maximale ventilatie en een snelle droogtijd, zodat doeltreff end een warme of natte rug voorkomen wordt. Het rugpand is bovendien in een handomdraai verstelbaar voor een optimale pasvorm, terwijl de nieuw omwikkelde geïntegreerde heupgordel met lendensteun je de hele dag een ongekend draagcomfort biedt.

Van een interne verdelen tot aan flexibele TipGrippers

Draai de rugzak om en je ontdekt dat de functionaliteit niet bij het rugpand ophoudt: de AirZone Trek zit vol met handigheden die je het leven onderweg vergemakkelijken. Het grote hoofdvak is toegankelijk via een brede opening aan de bovenkant of via een rits aan de voorzijde. Een interne verdeler scheidt je slaapspullen van je daguitrusting en een flexibele uitbouw geeft desgewenst nog 10 liter extra inhoud.

 

De klep heeft een groot bovenvak, waarin de grootste gidsjes passen en een binnenvak met rits voor je portemonnee en sleutels. Dankzij compressiebanden aan de zijkant en de onderkant kan je lasten worden gestabiliseerd en een matje extern worden bevestigd. Wandelstokken kan je snel en eenvoudig vastmaken met de flexibele TipGrippers en als je de rugzak in winterse of alpiene omstandigheden gebruikt, kunnen moderne ijsbijlen worden bevestigd met de geïntegreerde HeadLockers.

 

Er zijn praktische elastische zijvakken voor je waterflessen en een groot stretch stouwvak aan de voorkant waarin waterdichte of warme kleding onderweg snel en toegankelijk kan worden opgeborgen.

Bekroonde Lowe Alpine AirZone Trek

De bekroonde Lowe Alpine AirZone Trek biedt ultiem comfort en ademend vermogen, zelfs in de warmste omstandigheden in het meest uitdagende terrein. Je vindt natuurlijk een heren- en een damesuitvoering van de Trek in de Beverwinkels: de AirZone Trek voor dames en de AirZone Trek voor heren. De backpack kost €159,95. Bekijk hier de collectie van Lowe Alpine en lees ons blog voor toffe reisverhalen ter inspiratie.