Doe mee met de Bever Buitenchallenge en ga vol energie de herfst in

Wandelen is altijd een goed plan. Ook nu de weergoden ons soms minder goedgezind zijn. Kun jij dat laatste duwtje in de rug goed gebruiken? Doe dan mee met de Bever Buitenchallenge! De hele maand oktober geven we je elke dag een (kleine) uitdaging om fris en vol energie het najaar in te gaan. En daarmee maak je kans op toffe prijzen! 

   

Juist in de herfst heeft de natuur veel pareltjes in petto. Wat dacht je van de bonte bladeren, ontelbare kastanjes en paddenstoelen die uit de grond schieten? Al wandelend geniet je des te meer van al dit moois. En daar helpen we je graag bij!  

Wat houdt de Bever Buitenchallenge in?

Met de Bever Buitenchallenge dagen we je aan de hand van 31 challenges uit om de hele maand oktober de hort op te gaan. Wandelen met een twist, kun je zeggen. Het kost soms wat inspanning, maar die betaalt zich dubbel en dwars uit. De challenge is flexibel in te delen en op je eigen tempo te doen. Een volgeplande dag? Ga dan voor een activiteit die beter in je dag past of combineer twee uitdagingen met elkaar. Uiteindelijk draait het om één ding: genieten van buiten – ongeacht het weer. Download hier een handig overzicht van alle challenges!

   

Maak kans op toffe prijzen

Door mee te doen met de Bever Buitenchallenge maak je ook kans op toffe prijzen. Elke week mogen we een paar fijne wandelschoenen weggeven van HOKA, Salomon, The North Face en adidas TERREX. Merken die net als wij iedereen willen stimuleren om eropuit te trekken.   

   

Zo doe je mee

De Bever Buitenchallenge start op zaterdag 1 oktober en eindigt op maandag 31 oktober. Elke zaterdag posten we op onze Instagram de challenges voor de komende week. En elke week zit daar dus één toffe winactie tussen! Hieraan kun je meedoen met #BeverBuitenchallenge. Deel je foto van de winactie met #BeverBuitenchallenge in een feedpost op Instagram en weet ben jij de gelukkige!  

   

   

Start de challenge en geniet van je dagelijkse dosis buiten

1. Eerste wandeling...

Klaar voor de start… af! We trappen de challenge af met een korte wandeling om er lekker in te komen. Een halfuurtje is genoeg. Tip: ‘verdwaal’ in de buurt of loop je vertrouwde ronde een keertje andersom. 

   

2. Begin een wandelstreak

Een wandelwat? Een wandelstreak! Een extra uitdaging binnen de Bever Buitenchallenge. Bij een wandelstreak daag je jezelf uit om een bepaalde periode elke dag een vaste afstand te lopen. Hoe lang dit duurt en hoe ver, heb je zelf in de hand. Als je maar iedere dag het afgesproken aantal kilometers of stappen haalt. En laat de Bever Buitenchallenge daarvoor de perfecte gelegenheid zijn! 😉 Spreek met jezelf een dagelijks wandeldoel af en houdt dit vol tot het einde van de challenge. 

   

3. Bosbaden: kom tot rust in de natuur

Even helemaal ontspannen. Tijdens een wandeling ontsnap je aan de dagelijkse drukte en geniet je van al het natuurschoon dat op je pad komt. Met bosbaden - ook wel shinrin-yoku genoemd - ga je een stapje verder. Je ‘baadt’ als het ware in de kalmte van het bos: heel bewust en langzaam beweeg je door de natuur terwijl je alles in je op probeert te nemen. Naast rust brengt het een hoop fijne voordelen. Het is goed voor je gezondheid, je ervaart minder stress en je weerstand en energie krijgen een flinke boost. Lees meer over bosbaden in dit blog.

   

   

4. Wandel je fietsrondje

Laat je stalen ros in de stal staan en pak de benenwagen. Leg je gebruikelijke fietsroute te voet af. Je zult zien: door het rustige tempo vallen je een hoop nieuwe dingen op.

   

5. Picknicken in de buitenlucht

Twee vliegen in één klap: een picknick en frisse neus halen ineen. Trek naar een mooie spot met een tas vol heerlijke versnaperingen en peuzel ze op in het najaarszonnetje. Da’s genieten! 

   

6. Ga vogel- of wildspotten

In jouw favoriete natuurgebied toeven veel schuwe bosbewoners. Er eentje spotten, voelt alsof je een goudklompje hebt gevonden. Of je nu op de uitkijk staat voor vogels of wild (of beide 😉): met een paar trucjes, geduld en een verrekijker kom je al een heel eind. En geloof ons: dat is het zeker waard! Ook in oktober laten dieren zich goed zien en zelfs horen. Ga op zoek naar een gevleugelde ‘wintergast’ of mee op versiertoer met de edelherten. Deze vogelspotguide en wildspotguide helpen je daar een handje bij.

   

7. Winactie adidas TERREX: maak een hike en geniet van de eerste zonnestralen

adidas TERREX en een goede outdooruitdaging zijn gemaakt voor elkaar. Samen met adidas TERREX dagen we je uit om een hike te maken bij zonsopgang. De morgenstond heeft goud in de mond. En dat is zeker tijdens golden hour, ook wel het magische uurtje genoemd. Het moment nadat de zon is opgekomen en de eerste zonnestralen het bos langzaamaan verlichten en opwarmen. De natuur ontwaakt voor je ogen. Zet je wekker extra vroeg en hike naar een plek waar je volop kunt genieten van het magische uurtje. Ook het beste tijdstip om het perfecte plaatje te schieten. Hier vind je voor elke dag het gouden tijdstip.

Deel je kiekje van de eerste zonnestralen met #BeverBuitenchallenge en #adidasterrex in een feedpost op Instagram en maak kans op 1x de Free Hiker 2 GTX van adidas TERREX. Een stoere wandelschoen voor dames en heren waarmee elk avontuur in de buitenlucht nog leuker wordt! De Gore-Tex-voering houdt je voeten droog op de trails, waar de robuuste buitenzolen voor de nodige grip zorgen. Kortom: de Free Hiker 2 GTX doet z’n naam eer. Ga comfortabel en in stijl op pad en geniet optimaal van de vrije natuur!  

   

   

8. Te voet naar je werk of school

Natuurlijk mag dit ook naar een andere activiteit of afspraak die deze dag in de agenda staat. Is je job of school ver weg van huis? Stap dan een station of bushalte eerder uit of strek je benen voordat je in de auto stapt. 

   

9. Verzamel tamme kastanjes en tover ze om tot heerlijke snack

De natuur herbergt veel prachtige vondsten, maar ook veel lekkers! Waaronder tamme kastanjes, een echte herfstsnack. Check de Wildplukwijzer voor een kastanjeboom in de buurt en ga op pad. Pof je buit boven een vuurkorf of maak er een smakelijke kastanje-chocoladetaart van.

   

10. Een rondje streetart

Een cultureel verantwoord uitje? Speur naar streetart in jouw woonplaats of trek eropuit naar een stad in de buurt. Op elke straathoek kun je wel kunst aantreffen. Meer dan je denkt. Zoek muren af en laat je verrassen door de vrolijke beschilderingen en toffe buitenkunst. 

   

11. Schets wat je ziet tijdens je wandeltocht

Tijdens een herfstwandeling word je getrakteerd op veel wonderschone indrukken. Van de knalrode hoed van de vliegenzwam tot een sierlijke kolonie trekvogels in de lucht. En dat werkt zeker inspirerend. Haal je schetsboek tevoorschijn en teken wat je hebt gezien. Leef je uit en kijk wat er ontstaat. Groot pluspunt: van al dat schetsen word je meer bewust van je omgeving en maakt het brein gelukstofjes aan. Winst! 

   

12. Snelheid opschroeven

Dat mag sneller! Zet de pas er flink in en wandel je vaste rondje sneller dan anders.

   

13. Bewandel een klompen- of laarzenpad

Ruil je wandelschoenen in voor een paar klompen of laarzen. Als nu je klomp breekt, dan snappen we dat helemaal. No worries, klompen- en laarzenpaden gaan een stuk beter met stevige (waterdichte) schoenen, al zijn laarzen niet verkeerd op een laarzenpad. Zeker als het heeft geplensd. Klompen- en laarzenpaden staan gelijk aan banjeren door de modder. Je komt vaak op andere plekken waar je anders niet komt en beleeft de tocht daardoor compleet anders. Schoenen of laarzen aan en gaan! 

   

14. Winactie Salomon: VERLEG JE GRENZEN

Salomon heeft als doel iedereen te helpen bij het vervullen van hun ultieme buitenavonturen. Samen met Salomon dagen we je uit om je grenzen te verleggen. Probeer een buitenactiviteit die je nog niet eerder hebt gedaan en stap buiten je comfortzone. Dit is voor iedereen verschillend, maar dat maakt het juist tof! Beklim het hoogste punt in de omgeving, loop een afstand die je nog nooit hebt afgelegd of ga trailrunnen. Vergeet alle dingen die in je weg staan en ga het avontuur aan. Na afloop glim je van trots en schreeuw je van geluk. En daar gaat het allemaal om!  


Vergeet niet een toffe foto van je mijlpaal met #BeverBuitenchallenge en #TomorrowIsYours in een feedpost op Instagram te delen. Hiermee maak je kans op 1x de XA Pro van Salomon. Niet voor niets een iconische schoen. De XA Pro voor dames en heren nodigt uit om buiten te ontdekken. De stevige stapper is superlicht en voorziet in de nodige steun en grip. Zo heb je grip bij elke uitdaging! 

   

   

15. Luister en wandel

Wandelen + podcast luisteren = goud! Zet je favoriete podcast op en stap naar buiten. Nog op zoek naar fijn luistervoer? Check The Dirtbag Diaries van outdoor-filmregisseur Fitz Cahall of ga met Puur Natuur op pad met de boswachters van Natuurmonumenten.

   

16. Probeer een buitenhack

Slimme trucjes die van pas komen tijdens jouw buitenavonturen. Goed nieuws: daar zijn er een boel van. Check ze hier en probeer er eentje uit.

   

17. Haal het kind in je naar boven

In bomen klimmen, plassen stampen en kastanjes zoeken: het blijft leuk! Haal het kind een dagje in je naar boven en geniet onbevangen van de natuur. 

   

18. Rol je yogamat uit in de buitenlucht

Je wordt er helemaal zen van! Rol je matje uit in je tuin of in de bossen. Te fris buiten? Volg een sessie van Yoga with Adrienne of van Yoga with Tim. Beiden toppers met een reeks video’s die geschikt zijn voor elk niveau.  

   

19. Aan de plandel

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van plandelen of ploggen. Wandelend of hardlopend al het zwerfafval opruimen dat je tegenkomt. Veel heb je er niet voor nodig: alleen een paar goede handschoenen en een zak. En je bent ready to go! Je helpt zo de natuur een handje en krijgt je dagelijkse dosis beweging. 

   

20. Loop een GPS-tocht of route met kaart en kompas

Supertof om te doen en minder lastig dan je denkt! Door vooraf een aantal coördinaten en herkenningspunten op te zoeken van de route die je wilt afleggen, kun je met kaart en kompas hiernaartoe navigeren. Met de GPS gaat dat nog een stukje makkelijker. Kijk niet op als je buiten de gebaande paden treedt en jezelf middenin de bosjes terugvindt. Dit handige filmpje van de NKBV legt uit hoe je met kaart- en kompas loopt. Ook leuk: geocache. Zoek schatten met gps-coördinaten.

   

21. Winactie The North Face: Never Stop Exploring en ontdek een onbekend gebied

Never Stop Exploring: het motto van The North Face. Het Amerikaanse merk moedigt outdoorliefhebbers aan om buiten te ontdekken. En dat er veel te zien valt, hoeven we je vast niet te vertellen. 😉 Sta je al te trappelen? Mooi! Dan hebben we samen met The North Face een toffe challenge voor je: bezoek een gebied waar je nog nooit bent geweest en ga op ontdekkingstocht. Laat je verrassen door alle nieuwe indrukken en ‘verdwaal’ in de natuur.  

 

Maak een mooie foto van je ontdekkingstocht en deel deze met #BeverBuitenchallenge en #NeverStopExploring in een feedpost op Instagram. Hiermee maak je kans op 1x hikepakket van The North Face. Dit bestaat uit een jas, schoen en rugzak. Zo is je garderobe compleet voor de volgende tocht want: Never Stop Exploring!

   

   

22. Door weer en wind

Regen, wind of zelfs storm: niets houdt ons tegen om naar buiten te gaan. Trek een waterdichte jas aan en trotseer het Hollandse herfstweer. Spring in plassen, ploeg door de modder en geef de weergoden het nakijken. Vergeet jezelf na afloop niet te trakteren op een heerlijke warme chocomel. 

   

23. Kijk een natuur- of outdoordocumentaire

Haal het avontuur in huis met een buitenfilm. In dit blog delen we een aantal toffe kijktips. Krijg je geen genoeg van dit genre? Bezoek dan de EOFT. De European Outdoor Film Tour trekt van 21 oktober tot 3 november door heel Nederland en is bepakt met de beste outdoor- en avonturenpareltjes van het afgelopen jaar. Van de belevenissen van kajakpro Nouria Newman op ’s werelds woestste rivieren tot de poging van ultrarunner Timothy Olson om de snelste tijd neer te zetten op de Pacific Crest Trail. De zwaarste wandelroute van Noord-Amerika. Kleine disclaimer: deze documentaires wekken een behoorlijke dosis buitenkriebels op. Voor je 't weet, ben je jouw volgende belevenis al aan het plannen. 😉

   

24. Maak een wandeling bij zonsondergang

Een goede manier om de dag af te sluiten en te genieten van de laatste zonnestralen. Net zoals bij het opkomen van de zon, is het tijdens de zonsondergang golden hour. Alles wordt nog een keer in het zonnetje gezet voordat de avond valt. Ook nu ontwaken dieren. Met wat geluk spot je in schemering een voorbijvliegende uil of vleermuis. Mooi meegenomen: door ’s avonds een luchtje te scheppen, slaap je beter en ben je de volgende dag in opperbeste stemming. 

   

25. Loop een NS-wandeling

Al eens een NS-wandeling geprobeerd? Je loopt van station naar station en passeert onderweg verschillende landschappen en vergezichten. De keuze is reuze: bos, stad, strand of een mix hiervan. Voor ieder is er wat wils. De 45 routes zijn kriskras door heel Nederland te vinden en komen in allerlei afstanden. Keuzestress? We tippen er hier drie.

   

26. Maak een sterrenwandeling op een heldere avond

Je hoeft geen ster te zijn voor het kijken naar sterren. Met deze tips en handige apps kijk je de sterren van de hemel. In oktober is er veel fraais te bewonderen daarboven. Vang een glimp op van vallende sterren of tuur naar een van de planeten die onze Melkweg rijk is. 

   

27. 'Teken' route-art

Kunst maken van jouw wandelroute? Jazeker! Met een GPS-app en een vleugje creativiteit teken je heuse kunstwerken op de kaart. Je kunt het hierbij zo gek maken als je zelf wilt. Een hartje, een woord, een dinosaurus of een bever: echt alles is mogelijk. Kijk maar naar deze toffe creaties.

   

28. Winactie HOKA: hike een marathonafstand met vrienden

HOKA wil iedereen inspireren om te bewegen en van de buitenlucht te genieten. En dat zit wel snor bij deze gezellige challenge! Samen met HOKA dagen we je uit om een marathonafstand (42,195 km) te hiken met vrienden. Je vriendenteam mag uit maximaal vier personen bestaan waarbij je de afstand gezamenlijk wandelt of de km’s onderling verdeeld. Trek door afwisselende landschappen, stap door beekjes en laat je verrassen door al het natuurschoon dat op je pad komt: maar bovenal challenge jezelf en je vrienden om eropuit te gaan deze herfst.
 

Deel een leuk plaatje van jullie hike met #BeverBuitenchallenge en @HOKA_eu in een feedpost op Instagram. En wie weet maken jij en je vrienden kans op een paar fijne wandelschoenen van HOKA. We mogen er 4x weggeven! Je hebt de keuze uit de Anapaca Low GTX, Anapaca Mid GTX of Kaha 2 GTX van HOKA. Stuk voor stuk stappers waarmee elke hike een succes is. Met de Anapaca GTX - beschikbaar in een laag en halfhoog model -  geniet je maximaal van het buitenleven. De waterdichte schoen is licht van gewicht en biedt door z’n ongekende demping en flexibiliteit een soepele loopervaring op de paden. De Kaha 2 GTX is op z’n beurt stevig en voorziet in een flinke portie demping en steun tijdens al je wandelingen. De waterdichte en ademende voering houdt jouw voeten droog en de sterke zool geeft een topgrip op alle ondergronden. Op naar het volgende actieve vriendenweekend! 😉

   

   

29. Op de toeristische toer

Er valt nog veel te ontdekken in je woonplaats. Het beste van allemaal? Het ligt allemaal in je achtertuin. Stippel een route uit langs de highlights of doe mee aan een stadswandeling. Dompel jezelf onder en verbaas je over de geschiedenis, cultuur en plaatselijke lekkernijen van je hometown.

   

30. Ga op pad met een wandelmaatje

Samen wandelen is gezellig! Nodig een collega, vriend(in) of iemand uit je buurt uit om een uurtje mee naar buiten te gaan. Maak een ommetje in de najaarszon of wandel naar een koffietentje. 

   

31. Proost op de finish

Goed bezig! De eindstreep is in zicht. Dat vraagt om een grande finale: een mooie slotwandeling met een knallend einde. Zet de champagne alvast koud om ‘m bij thuiskomst te poppen. Want je hebt het gehaald topper! En daar mag - moet - op geproost worden! 😊 Gefeliciteerd! 



Dagelijkse dosis buiten

Is oktober voorbij? Selecteer de activiteiten waar je het meest plezier in had en verwerk ze in je wekelijkse ritme. Download deze PDF, plak ‘m op je koelkast en ga de buitenchallenge opnieuw aan. Positive vibes gegarandeerd. 



Beleef buiten op z’n mooist

De Bever Buitenchallenge is volbracht! En zoals je ziet, kun je wandelend op veel manieren van de buitenlucht genieten. Deel je tips en ervaringen met #BeverBuitenchallenge op onze Instagram en het allerbelangrijkste: geniet van buiten! 

Cookies voor jouw ervaring

Bever.nl maakt gebruik van marketing, analytische en functionele cookies en vergelijkbare technologieën. Ook derden en sociale netwerken kunnen cookies plaatsen via onze website. Als je op “accepteren” klikt, ga je hiermee akkoord. Je kan voorkeuren ook wijzigen en wij slaan jouw keuze twee jaar op. Direct je keuze wijzigen? Dat kan via de cookie policy button onderaan alle pagina's.